Wat is Taekwondo? - Taekwondo Ge We

Ga naar de inhoud

Taekwondo is een Koreaanse gevechtskunst die al eeuwenlang beoefend wordt. Het is een sport waarin snelle en hoge beentrappen centraal staan. Er bestaan echter verschillende disciplines in het taekwondo, waardoor iedereen zijn gading kan vinden binnen deze sport.

Het Academy Ge-We Self – Defence programma biedt de mogelijkheid voor jongeren en volwassenen, zowel mannen als vrouwen om te gaan met agressie.. en die van anderen. Durf nee te zeggen en grenzen te verleggen. De lesstof bestaat uit het leren van stoten, trappen, werpen en klemmen en daarnaast het leren afweren hiervan. Daarom zijn deze serieuze zaken in een lespakket gegoten, zodat je kennis kunt maken met een sport die uiteindelijk zorgt voor een gedegen basis die bestaat uit:  Zelfvertrouwen, Zelfbeheersing, Conditie, Respect.

Taekwondo disciplines
Hosinsul (zelfverdediging)

Dit is pure taekwondo-zelfverdediging en omvat:
•Handklemmen & beenvegen
•Afweren van aanvallen met een korte stok
•Afweren van aanvallen met een lange stok
•Afweren van mes-aanvallen
•Afweren van andere wapens, ...


Poomsae (stijloefening)

Poomsae, oftewel stijlvormen, zijn schijngevechten tegen meerdere tegenstanders. 
Ze zijn gevormd naar een bepaald model en dienen vooral om de concentratie aan te scherpen en het technisch niveau van alle technieken te verhogen.


Belangrijke factoren bij het uit voeren van poomsés zijn:
• Precisie. Kracht. Timing. Evenwicht. Zelfbeheersing.
•Op dezelfde plek stoppen waar je begonnen bent.

Kyorugi (sparring)

Kyorugi (sparring of vrij gevecht) wordt pas toegestaan vanaf het moment dat de taekwondoka een zeker niveau heeft behaald, het is zeker niet de bedoeling om jezelf of de andere pijn te doen of ernstig te kwetsen. Taekwondo heeft immers het allerhoogste respect voor het lichaam.

Het belangrijkste aan dit onderdeel is vooral het doorbreken van de geestelijke barrière. Het is de bevestiging van het zelfvertrouwen, bewijst een hoog concentratievermogen en superieure techniek

Kyeopka

Kyeopka betekent ‘ breektest’. Dit is een onderdeel dat zeer populair bij demonstratie. Het is dan ook zeer spectaculair! Het materiaal dat gebruikt wordt is ook afhankelijk van de situatie. Houten plankjes zijn het populairst.

Taekwondo voor Kinderen!
Is een dynamische zelfverdedigingsport waarin ze hun energie kwijt kunnen en die bovendien een grote positieve invloed heeft op hun lichamelijke en hun geestelijke ontwikkeling. Gratis proeflessen!

Op het beoefenen van Taekwondo staat geen leeftijd! Vanaf 5 jaar tot +65, iedereen kan MEEDOEN! Probeer het zelf ook, de eerste 2 lessen zijn gratis.
Terug naar de inhoud